Seuran esittely

Oriveden Tuisku on vuonna 1935 perustettu jalkapalloseura. Oriveden Tuiskun tavoitteena on tarjota paikallisille ja lähikuntien lapsille, nuorille ja aikuisille mahdollisuus mahdollisimman edulliseen, mutta samalla laadukkaaseen jalkapallon ja futsalin harrastamiseen.

Pelaajilla seurassa on noin 300. Seuran pelaajamäärä on viimeisten kahden vuoden ajat ollut jatkuvassa, tasaisessa kasvussa. Pelaajamäärän kasvuun ovat vaikuttaneet mm. Orivedelle vuonna 2015 rakennettu uusi tekonurmikenttä sekä seuran lähteminen mukaan Palloliiton Laatujärjestelmätyöhön.

Erityisesti seuran tyttöfutispuoli on kehittynyt viiimeisen vuoden aikana: Keväällä 2016 Palloliiton Tampereen piirin sarjaan Oriveden Tuisku osallistui seuran ainoalla tyttöjoukkueella, D-tyttöjen joukkueella. Keväällä 2017 Tuisku lähti piirin sarjoihin F-, E- ja D-tyttöjen sekä naisten joukkueen voimin. Tällä hetkellä seuralla on tarjota oma joukkue kaikenikäisille pelaajille 2- vuotiaasta ylöspäin.

Orivedellä moni nuori harrastaa useampaa lajia. Vuoden 2016 lopussa Oriveden Tuisku solmi paikallisen jääkiekkoseuran Fortunan kanssa yhteistyösopimuksen, joka mahdollistaa pelaajalle molempien lajien ympärivuotisen harrastamisen.

Oriveden Tuisku tekee yhteistyötä Oriveden kaupungin varhaiskasvutuksen, perusopetuksen sekä lukion kanssa. Syksyllä 2017 käynnistyi Oriveden lukiossa urheilulinjan pilottivaihe. Pilottivaiheessa mukana ovat urheilulajeista jääkiekko ja jalkapallo, jonka lajivalmennus toteutetaan Oriveden Tuiskun valmentajien vetämänä.

Harrasteolosuhteet Orivedellä ovat hyvät; Tuiskulla on käytössä tekonurmikenttä sekä Pappilan nurmikenttä. Talvella Tuiskun joukkueen harjoittelevat Oriveden liikuntahallilla sekä koulujen saleissa.

Oriveden Tuisku on valittu mukaan Palloliiton Perhefutis-toteuttajaksi. Perhefutis on pienten lasten ja heidän vanhempiensa yhteinen jalkapalloharrastus.

 

Tuiskun toiminta-ajatus
 • jalkapallo on lasten ja nuorten oma juttu
 • jalkapallo edistää henkistä hyvinvointia
 • jalkapallo edistää fyysistä hyvinvointia
 • jalkapallo innostaa elinikäiseen liikunnan harrastamiseen
 
Tuiskun arvot
 • tasavertaisuus
 • oikeudenmukaisuus
 • suvaitsevaisuus
 • ympäristöstä huolehtiminen

 

Lasten ja nuorten pelisäännöissä korostamme iloista mieltä, leikinomaisuutta, vastustajan ja erotuomarin kunnioittamista, kaverin kannustamista, tasapuolista peluuttamista, hyvää käytöstä, ympäristöstä huolehtimista ja päihteettömyyttä.

Aikuisten pelisäännöissä korostetaan samoja asioita. Jalkapallokenttien laidalla ei sallita tupakointia lasten ja nuorten harjoitusten tai pelien aikana. Myös aikuisilta edellytetään hyvää käytöstä ja vastustajan ja erotuomarin kunnioitusta. Aikuisia muistutetaan myös siitä, että kyse on lasten ja nuorten harrastuksesta, jota vanhempien toivotaan tukevan ja kannustavan, mutta jossa voittaminen ei ole se tärkein asia.

 

Lasten ja nuorten valmennuksen periaatteita

Tuiskussa noudatetaan Suomen Palloliiton KAIKKI PELAA -ohjelmaa. Se on Suomen Palloliiton vuonna 2000 käynnistynyt jalkapallo-ohjelma. Sen arvopohja on lasten ja nuorten oikeuksissa. Kaikki Pelaa -ohjelman tarkoituksena on:

 • Tarjota lapsille ja nuorille mielenkiintoisia pelejä ja leikkejä erilaisissa olosuhteissa ympäri vuoden.
 • Helpottaa mukaan tulemista jalkapalloharrastuksen pariin milloin ja missä vain.
 • Luoda lapsille ja nuorille mahdollisuus kasvaa mihin tahansa unelmiin ja tehtäviin jalkapalloseurassa.
 • Toimia jokaisen lapsen ja nuoren parhaaksi heidän yksilölliset eronsa huomioiden.

 Etusivu